Duurzame veehouderij

Polder Westzaan heeft een kleurrijke flora en fauna waaronder vele weidevogels.

Veebedrijf Beka zet zich in om deze “rijkdom” goed te beheren. Er wordt niet voor 1 juni gemaaid en voor deze datum extensief geweid, dit betekent niet meer dan 1,5 koe per ha. De weidevogels krijgen hierdoor de kans hun eieren uit te broeden en hun pullen groot te brengen.

Per seizoen worden de percelen minimaal één keer gemaaid om verruiging te voorkomen. Dit heeft samen met de stalmest uit de potstallen die over het land wordt uitgereden en het niet gebruiken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, een positieve uitwerking op het bodemleven en de vogelstand.

Werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de gedragscode natuurbeheer.

Door de extensieve manier van vee houden is het percentage uitval nihil en komen ziektegevallen zelden voor. Ons streven is om alle dieren op een natuurlijke manier te laten kalveren en hier wordt met het fokbeleid sterk op aangestuurd. Zo worden onze koeien gekruist met het Piemonthese ras. Dit ras staat bekend om het feit dat kalveren via de natuurlijk weg ter wereld kunnen komen, iets wat bij enkele andere vleestypische rundveerassen niet altijd kan. Deze natuurlijke bevalling komt door een gen dat er voor zorgt dat de extra aanzet van spieren bij het kalf pas plaatsvindt na de geboorte.

Ons adres

Veebedrijf Beka
J.J. Allanstraat 350A, 1551 RT Westzaan
Tel.: +31 657127308

Vragen of bestellingen

Algemene vragen: info@bekavlees.nl
Bestellingen of vragen over uw bestelling: bestellingen@bekavlees.nl

Openingstijden

Vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 09:00 tot 14:00 uur.
Liever een ander afhaalmoment gewenst?
Stuur even een berichtje naar +31 657127308

.

Blijf op de hoogte

En volg ons op onze socials

× Hoe kan ik je helpen?